JR-Lämpötekniikka

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on suosittu ratkaisu öljy- tai sähkölämmityksen korvaajaksi. Se sopii koteihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (kuten lattialämmitys tai patterit). Toimitamme ilma-vesilämpöpumput ammattilaisen asentamana Turkuun ja Kaarinaan!

Omakotitaloon

Kerrostaloon

Mökille

Ilma-vesilämpöpumpun asennus – näin projekti etenee

 1. Suoritamme maksuttoman paikan päällä tehtävän kartoituksen ja arvioimme, mikä ratkaisu olisi paras kyseiseen kohteeseen.
 2. Suunnittelemme projektin yksityiskohdat ja autamme rahoitusvaihtoehtojen selvittämisessä.
 3. Työt aloitetaan, kun yhteinen aikataulu on sovittu.
 4. Asennusvaiheessa suojaamme kulkureitit ja teemme tarvittavat asennustyöt.
 5. Poistamme vanhan järjestelmän tarvittaessa ja asennamme uuden ilma-vesilämpöpumpun, varmistaen järjestelmän tiiviyden ja toimivuuden.
 6. Siivoamme työalueen, viimeistelemme asennuksen ja koekäytämme järjestelmän.
 7. Opastamme sinua ilmavesilämpöpumpun käytössä, jotta voit hyödyntää sen täyden potentiaalin.
 8. Tarjoamme jatkossa tukea, teknistä neuvontaa ja huoltopalveluja tarpeen mukaan. Voimme myös solmia huoltosopimuksen tätä varten.

Miten ilma-vesilämpö­pumppu toimii?

llma-vesilämpöpumppu toimii vastaavalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämmön ulkoilmasta veteen. Lämmitetty vesi johdetaan talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja mahdollisesti myös käyttövesijärjestelmään.

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan tuottaa talon lämmitys sekä lämmintä käyttövettä kaikkina vuodenaikoina. Lämpöpumppu voidaan optimoida talvi- ja kesäkuukausiksi erikseen, jolloin myös sen energiankulutus säädetään minimiin.

llma-vesilämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmavesilämpöpumpun sähkönkulutus vaihtelee, mutta se on yleensä merkittävästi pienempi kuin perinteisillä lämmitysjärjestelmillä, erityisesti alueilla, joissa ulkolämpötila ei laske liian alas.

Parhaimmillaan ilmavesilämpöpumppu voi vähentää lämmityskustannuksia ja sähkönkulutusta huomattavasti, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen ja taloudellisesti järkevän valinnan.

Ilma-vesilämpöpumppu vai maalämpö?

Monet pohtivat ilma-vesilämpöpumpun ja maalämmön välillä. Molemmat ovat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, ja valinta niiden välillä kiteytyy pääasiallisesti alkuinvestointiin ja pihateknisiin asioihin.

Ilmavesilämpöpumppu voi olla parempi valinta, jos:

 • Haluat alhaisemmat alkuinvestoinnit.
 • Asennus täytyy tehdä nopeasti ja ilman merkittäviä muutoksia tontin rakenteisiin.
 • Asut alueella, jossa talvet eivät ole äärimmäisen kylmiä.

Maalämpö voi olla parempi valinta, jos:

 • Voit tehdä suuremman alkuinvestoinnin ja haluat alhaisemmat käyttökustannukset pitkällä aikavälillä.
 • Asut alueella, jossa talvet ovat kylmiä ja tarvitset vakaan ja korkean energiatehokkuuden.
 • Sinulla on riittävästi tilaa tontilla porakaivoille tai vaakasuuntaisille keräysputkille.

Ilma-vesilämpöpumpun huolto

Ilma-vesilämpöpumpun huolto on syytä tehdä muutaman vuoden välein. Ammattilainen tarkistaa ja optimoi pumpun, jotta sen käyttöikä kestää mahdollisimman pitkään. Huollamme kaikenlaiset lämpöpumput ammattitaidolla.